lermasker

Här ser ni ett antal lermasker som jag antingen har provat själv och rekommenderar eller letat fram på nätet för att jag gillar vad jag ser när jag läser innehållsförteckningen.

1. The Holy Mud Company – Deep Cleansing Dead Sea Mud Mask. Den här masken innehåller massor av nyttiga mineraler från Döda havet. En terapeutisk mask med många positiva, förebyggande egenskaper för problemhy, fet hy och akne-känslig hy. Innehåller 3 fantastiska ingredienser som lera, aloe juice och Vitamin E, men tyvärr även Methylparaben och Propylparaben som konserveringsämnen. Och parabener är inte bra för miljön så det drar ner betyget.  240 kr för 88 ml hos Eleven.se.

2. 100% Pure Facial Mask – Purifying Seaweed.
Det här är mitt nya favoritmärke. De har massor av ekologiska produkter med riktigt bra ingredienser.  Den här masken är i puderform och består av olika sorters sjögräs (rika på mineraler och antioxidanter), grön lera, C-vitamin och pepparmintsblad som ökar cirkulationen. Avgiftar och ger näring för alla hudtyper men speciellt för akne-hud. Min favoritmask. 219 kr för 83 g hos Eleven.se.

3. TVÅL Sweet Cheeks Pore-Refining Powder.
Den här masken har jag haft i ca 6 månader och var den första lermasken i pulverform jag köpte. Den är dryg eftersom man inte behöver så mycket pulver, och det är kul för man kan blanda med vad man vill.  Den här masken består av Kaolin, Rosa lera, Jordgubbsextrakt, Salicylsyra och Parfym. Lertyperna är milda och torkar inte ut huden, jordgubbarna rengör på djupet och bleker lite och salicylsyran rengör porerna och är effektivt mot finnar. Jag tycker den gör röda partier mindre röda och är en av de bättre maskerna jag har använt. Minus för parfymen som luktar syntetiskt. 89 kr för 60 ml hos Eleven.se.

4. Eilas Lermask Tea-Tree.
Djuprengörande och sammandragande ansiktsmask med vit och grön lera i en lätt krämbas. Tar bort döda hudceller och dämpar feta partier. Innehåller vatten, vit lera, jojobaolja, squalane, emulgering, glycerin, grön lera, e-vitamin, konservering (phenoxyglycerine), cetylalkohol, xantan, mjölksyra, fytinsyra, eteriska oljor (tea-tree, lavendel).  Jag har inte provat den här masken men den verkar vara ett bra budgetalternativ och värd att prova. 69 kr för 50 ml hos Bodystore.com.

5. Kaeline Rhassoul Blanc Naturel.
Det här är ännu en lermask i pulverform. Den här leran är en vit orientalisk lera som ska blandas med vatten och arganolja enligt hemsidan, men man kan nog blanda den med vad man vill. Den är djupt renande och efterlämnar en silkeslen hud. Innehåller enbart vit lera och ingenting annat och är ekologisk. Stor burk på 200 ml för 199 kr hos Eleven.se.

6. Dr. Hauschka – Ansiktsmask Lera.
Det här är en mask i puderform från Dr.Hauschka.  Jag gillar inte alla deras produkter men just den här masken är ett undantag. Den består av lera, trollhassel (som är lugnande vid akne), tusensköna och krasse. Bra vid oren hud och bara naturliga ingredienser. 179 kr för 90 g hos Bodystore.com.

7. 100% Pure Facial Peel Mask, Pineapple Enzyme.
Ännu en mask från fantastiska 100% Pure. Även denna i puderform.  Hudblekande enzymer från ananas och papaya gör huden livfull, glödande och avlägsnar gropar, flagor och matthet. Blanda pulvret med citronjuice för extra uppljusande kraft eller blanda med ren yoghurt för extra näring. Innehåller Kaolinlera, Ananasenzym, Papayaenzym, Ananasjuice, Vitamin C och Citronjuice. Den här frukten innehåller naturliga AHA-syror och har en peeling-effekt på huden. Fantastiskt och naturligt. 219 kr för 82 g hos Eleven.se.

———————————————————————————————–

De här maskerna är i huvudsak till för fet och/eller akne-benägen hy. Man kan använda dom 1-3 gånger per vecka. Det är extra effektivt om man gör ångbad för ansiktet innan så porerna öppnas upp ordentligt. Det kan du göra antingen genom att lägga en blöt, varm, ånganda handduk över ansiktet ett par minuter, eller genom att koka upp lite örter i en kastrull och sen böja ansiktet över kastrullen när den svalnat något så du inte bränner dig, och lägger över en handduk så du stänger in dig med ångan. Orkar du inte göra ett ångbad går det bra att preparera med en vanlig rengöring. Lägg sedan på ansiktsmasken och låt den verka enligt tiden, det brukar stå på förpackningen. Sedan sköljer man av masken med ljummet vatten, avslutar med kallt för att stänga porerna, har eventuellt på ett milt ansiktsvatten och smörjer in huden med fuktighetskräm.

Annonser