Hudproblem är jobbigt att ha för psyket. Det är inte bara ytligt utan man påverkas själv negativt när man har problem med t ex akne. Vaknar man upp en morgon med extra många finnar, svullen hud och pormaskar så går man ofta hela dagen och mår dåligt över detta och tror att folk kollar på en och tycker att man är ful och äcklig. Det påverkar självförtroendet enormt. Du undrar varför just du har fått den här förbannelsen att leva med. Akne kan bero på många olika saker. Vanligast är att hormonerna är ur balans, det kan vara genetiskt eller bero på stress. Det kan bero på att huden är irriterad av något, att man tvättar den för ofta med för starka medel, eller att man tvättar för lite så att smuts orsakar att porerna täpps igen. Det kan bero på att man äter något som kroppen inte gillar och huden gör uppror emot det. Det är inte en gemensam orsak för alla finnar utan det är väldigt individuellt vad det beror på att man får dem. Det finns inte heller en lösning som funkar för alla utan man får testa sig fram och det tar ofta lång tid innan man ser resultat.

Det man kan testa i första hand är att se över vad man äter. Äter man mycket socker, vitt mjöl och laktosprodukter som mjölk så kan man prova att minska på dessa, och äta mer frukt och grönsaker och fet fisk som ger mycket nyttiga vitaminer, mineraler och fetter. Vissa personer har visat sig vara överkänsliga mot laktos eller gluten och när de har slutat med dessa produkter och ersatt dem med andra livsmedel har både deras hälsa förbättrats och hudproblem försvunnit. Så det är i alla fall värt att testa. Om det inte fungerar så är det ju åtminstone nyttigt för resten av kroppen med en hälsosammare kost.

Vad man mer kan göra är att se till att motionera regelbundet och lagom. Då avgiftar sig kroppen naturligt och man blir friskare. Gör gärna något lugnande som yoga varje morgon, då minskar du stressen och det kan vara gynnsamt.

Sen är hudvårdsprodukterna viktiga också. Ta bort alla produkter som innehåller gifter och hormonstörande ämnen. Ersätt dem med naturliga. Testa OCM som jag skrev om tidigare, när man rengör huden med oljemassage. Fungerar det inte för dig så finns det massor av bra ekologiska rengöringsprodukter från t ex 100% pure, A beautiful life och andra märken hos bland annat eleven.se att köpa på internet. För det kan vara svårt att få tag på i vanliga affärer där det mest säljs skräp som är tillverkade av stora företag som bara vill tjäna pengar. Lita på naturen istället.

bra hudvårdsset

Aloe vera gel har hjälpt för många. Det är bra mot ärr och solskador också. Värt att testa. Kan t ex användas som ansiktskräm. Det finns även många naturliga ansiktskrämer som har en bas av aloe vera som man kan testa. Jag ska skriva mer om Aloe vera senare.

Det finns tusentals ingredienser och det är svårt att prova alla, man får helt enkelt chansa och prova de som har funkat för de flesta. Det viktiga är att man rengör noggrant varje kväll och lätt varje morgon, har på ett milt ansiktsvatten och en vårdande fuktighetskräm. Undviker smink med mineraloljor och använder istället sånt som låter huden andas. Ha inte på något på huden som du inte skulle kunna äta. Huden absorberar det du har på den så det kommer in i kroppen och är det giftigt är det såklart inte bra. Enkelt och naturligt är alltid bäst. Unna även huden en lyxig ansiktsmask eller skrubb en gång i veckan och den kommer må mycket bättre.

Annonser