Eller ”Sugaring” som det också kallas. Vaxet görs av socker, citronsaft och vatten, så det är helt naturligt och mer skonsamt än andra vaxer och man kan göra det hemma billigt. Kan användas för att vaxa benen, armar och även känsligare ställen. Eftersom det är mer skonsamt för huden så gör det inte lika ont som när man använder vanligt vax. Det fastnar inte på huden så mycket utan drar bara med sig håren. Resultatet varar lika länge som vid en vanlig vaxning. Och man behöver inte använda några tygremsor eller liknande utan behöver bara använda vaxet och händerna, kolla på videon för att se hur.

Minus är att det kan vara svårt att få till det till rätt konsistens när man kokar det, därför rekommenderar jag att man har en termometer (Jag brände min första omgång och det var inte lätt att göra rent kastrullen..). Det kan också vara svårt att få till vaxtekniken eftersom vaxet är lite kletigt. Men det är värt besväret eftersom det är naturligt, mer skonsamt och billigt. Receptet och instruktioner berättar tjejen i videon men jag skriver ändå ner det så är det lättare att se.

4,7 dl socker (2 cups)
0,6 dl vatten (1/4 cups)
0,6 dl citronsaft (1/4 cups)

Koka upp i en kastrull. Låt det koka på svag värme tills det når ca 120 grader celsius(250 grader fahrenheit). Har man ingen termometer så kan man se lite på färgen när den börjar bli ljust gul/beige, då kan man testa konsistensen som i videon. Hur snabbt vaxet blir klart beror på vilken spis man har men har man en vanlig elspis så går det rätt så snabbt, för mig tog det typ 5 minuter eller lite mer, i videon tar det rätt lång tid för hon har en annan sorts spis.  Häll upp vaxet i en värmetålig behållare av något slag och låt det svalna. Använd det inte på en gång utan vänta tills det svalnat. Sen är det bara att köra igång.

Annonser