Det här är ett fantastiskt och billigt recept på ett lip scrub som jag har tillverkat med inspiration från Lush:s variant som heter Sweet lips lip scrub.

Om du gillar att baka har du förmodligen redan alla ingredienserna hemma. Du behöver nämligen:
-Socker
-Kakao
-Vaniljsocker
-Vegetabilisk olja (helst jojobaolja, men det går även bra med valfri annan olja som raps/solros/olivolja.)

Blanda samman ca 2 tsk socker, 1/2 tsk kakao och ca 1/2 krm vaniljsocker. Häll sedan droppvis i oljan, börja med ca 1 tsk och se hur konsistensen blir, den ska vara jämn och inte för flytande utan lagom smulig. Förvara i en liten burk eller inplastad skål, jag använder en liten äggkopp i porslin.

Det här lipscrubbet gör dina läppar riktigt mjuka och jämna. Sockret hjälper till att skrubba bort gammal, torr hud och tar fram den nya mjuka underliggande huden. Oljan ger fukt till läpparna och gör att du inte ens behöver använda läppbalsam efteråt. Kakao och vanilj luktar och smakar gott och är även nyttiga för huden.

Använd det genom att ta en liten mängd och skrubba läpparna med hjälp av pekvingret i ungefär en minut. Det är lite kladdigt så stå vid handfatet så det droppar ner där. Skölj sedan med ljummet vatten. Det gör inget om du får lite i munnen eftersom det är ätbart och dessutom väldigt gott 🙂
Det lämnar efter sig en oerhört mjuk och återfuktad känsla som varar länge. Är skonsamt för huden och går bra att använda ett par gånger i veckan.

Annonser