Jag provade att göra en spännande ansiktsmask härom dagen. Jag inspirerades lite av en ansiktsmask jag har sett hos Lush som heter Catastrophe Cosmetic som är en färsk mask gjord av blåbär bland annat. Jag har aldrig använt blåbär i en ansiktsmask förut och den här masken från Lush har fått många bra omdömen så jag ville testa att göra en egen med lite blåbär i. Förutom blåbär använde jag min nya gröna lera som jag har fått från Naturkosmetikkompaniet. Grön lera är bra för fet/oren hud och drar ur smuts ur huden på djupet. Den tredje ingrediensen jag valde var sjögräs, i form av nori-ark som man brukar använda till att rulla sushi med. Nori är ju torkat sjögräs så jag klippte av en bit och bröt ner den i mindre bitar och blandade i. Sjögräs är bra för torr hud och ger fukt och innehåller dessutom väldigt många mineraler.
Om man har torr och känslig hud kan man göra en ansiktsmask på enbart sjögräs(nori) som har blötlagts några minuter i vatten, då blir huden mjuk och glad.

Ingredienser för en ansiktsmask:
– ca 2-3 msk grön lera
– 5 blåbär
– ca 1/6 ark nori, söndersmulat i mindre bitar

Gör såhär: Tina blåbären om du använder frysta. Mosa dem med en gaffel i en liten skål. Ta bort skalen så det är en slät blåbärssmet kvar. Blanda i resten av ingredienserna noggrannt. Klart!
Rengör ansikte och hals väl och öppna gärna upp porerna genom att göra ett ångbad eller genom att lägga en liten handduk i uppvärmt vatten och vrida ur den lätt och lägga den varma handduken över ansiktet i någon minut. Var dock försiktig så den inte är för varm så att du bränner dig. Applicera sedan ansiktsmasken över ansikte och hals och låt verka ca 10 minuter. Tvätta noga bort den och se till att det inte finns några rester kvar. Avsluta gärna med ett milt ansiktsvatten och applicera en ansiktskräm så att huden inte torkar ut. Du behöver inte vara orolig för att blåbären kommer färga huden blå, det gjorde de inte på mig, och det säljs ju ansiktsmasker med blåbär i, så det är ingen risk 🙂

Den gröna leran som jag använder kostar 90 kronor hos Naturkosmetikkompaniet. Den räcker länge och man kan blanda den med lite vad man vill, så det är prisvärt.

Resten av ingredienserna hittar du i mataffären.

Annonser